POINT OF YOU

Partnerskab der samler alle aktører i Holstebro midtby

POINT OF YOU

09/06/2022 Uncategorized 0

Er du klar til at opleve ruder der synger om, hvordan Holstebro lyder, set fra Holstebros unges perspektiv?

Så kom forbi Huset for Vækst og Udvikling i uge 24, 25 og 26.

POINT OF YOU er en portrætrække skabt af egnens borgere. De første, der viser deres verden frem, er unge mennesker, der er flygtet til Danmark på grund af krig. Sammen giver de deres bud på lyden af deres nye hjem – her i Holstebro.

De har alle vidt forskellige nationaliteter og baggrunde; nogle er fra Afghanistan, andre er fra Syrien, Ukraine og Eritrea. Fælles for dem alle gælder, at de har oplevet, at (lyden af) den hverdag, de kendte, pludselig ændrede sig.

’Lyden af Holstebro’ er indlejret i ruden, der er omdannet til en stor, usynlig højtaler. Læg hånden, øret eller hovedet mod glasset – eller læn hele din krop mod ruden – og mærk vibrationerne fra musikken. Oplev samtidig, hvordan grænsen mellem dig, lyden og portrættet i vinduet udviskes. Du bestemmer selv, hvor tæt du går på. Lyden ændrer sig afhængigt af dit perspektiv.

POINT OF YOU er skabt af elever fra den ældste årgang på Sprogafdelingen, Sønderlandsskolen i Holstebro i samarbejde med Resonerende Rum, anført af Lis Raabjerg Kruse.

Værket er afslutningen på et længere forløb, hvor eleverne har arbejdet med improvisation og musik som redskab til at skabe tryghed, tillid og dialog.

Eleverne har produceret lydene med deres stemmer, kroppe, vejrtrækninger m.m. og har indsamlet optagelser af deres yndlingssteder og signifikante lyde fra hverdagen – set fra deres perspektiv.